Kertomukset

Tanssien kohti kesää 2015
Iloa liikkeellä!

TANSSIASKEL – paso de baile RY järjesti lauantaina 25.4. Hyvinkääsalissa suuren tanssitapahtuman, jossa esiintyi upea noin 100 tanssijan joukko. Osallistuvat tanssiryhmät koostuivat pääosin tanssin harrastajista, mutta joukossa oli myös taitavia ammattilaisia. Esiintyjien joukossa oli niin nuoria kuin aikuisiakin.

Tapahtuman teemana oli Iloa liikkeellä! Me tanssijat itse tunnemme tanssiessamme iloa, joka syntyy liikkeestä ja esiintymiskokemuksesta, mutta toivomme myös tuoneemme esityksillämme runsaasti iloa Hyvinkääsalin yleisölle.

Esitettävät lajit olivat hyvin monenlaisia ja vaihtelivat klassisesta baletista energiseen break danceen ja vaativista irlantilaistansseista tunnelmallisiin afro-kuubalaisiin lattareihin.


Tanssien kohti kesää 2012
Tanssin aikamatka

TANSSIASKEL – pasode baile RY järjesti lauantaina 21.4. Hyvinkääsalissa suuren tanssitapahtuman, jossa esiintyi upea noin 100 tanssijan joukko. Erilaisia tanssiryhmiä oli kaikkiaan kaksitoista, pääosa harrastajia, mutta joukossa oli myös tanssin ammattilaisia. Parituntisessa showssa nähtiin kaikkiaan 25 esitystä.

Tapahtuman teemana oli tanssin aikamatka. Esitettävät tanssilajit edustivat tansseja eri aikakausilta, aina keskiajasta nykypäivään. Vanhimmat tanssit olivat 1400- ja 1600-luvuilta, kuten afro, rumba ja renessanssi- ja barokkitanssit. Mukana oli monia tansseja 1700-1800 -luvuilta, kuten polynesialais- ja irlantilaistanssit ja valtava kirjo 1900-luvun tansseja stepistä ja charlestonista aina tämän päivän suosittuihin katutansseihin, hiphopiin ja reggaetoniin. Nykytanssilla puolestaan luotiin juuri tämän hetken modernia ilmaisua. Mukaan mahtui myös kilpatansseina tanssittavia lajeja, kuten vakiotanssit wienervalssista tangoon ja erilaiset rock’n’swing -tanssit. Katso kuvia.


5-vuotias yhdistys juhli Hyvinkääsalissa 24.4.2010

TANSSIEN KOHTI KESÄÄ 2010
TANSSIMATKA MAAILMAN YMPÄRI

Viisivuotissyntymäpäiväjuhlanansa TANSSIASKEL – paso de baile RY järjesti 24.4. Hyvinkääsalissa tanssitapahtuman, jonka teemana oli iloinen tanssimatka maailman ympäri. Lähes täysi katsomo pääsi mukaan eri puolilta maailmaa kotoisin olevien tanssilajien matkalle: Suomi – Irlanti – Itävalta – Länsi-Afrikka – Brasilia – Kuuba – Yhdysvallat – Polynesia – Intia – Egypti – Israel – Bulgaria – Romania – Suomi.

Esiintymässä oli 12 tanssiryhmää, jotka esittivät parituntisen shown aikana 25 upeaa ja erityylistä tanssiesitystä noin sadan esiintyjän voimin. Hyvinkäältä mukana olivat TANSSIASKEL – paso de baile RY:n oma tanssiryhmä Mirabellas, tanssikoulu Dance Artin show-ryhmä, Hyvinkään tanssiopiston afrotanssiryhmä ja Hyvinkään kansantanssijoiden rivitanssiryhmä LineWeavers. Pääkaupunkiseudulta mukaan oli saatu kuubalaistanssien ammattilainen Guillermo Zayas Acokanché-ryhmänsä kanssa, itämaisen tanssin solisti Amina Lumoavan tanssin keskuksesta, polynesialaistansseja esittävä tanssiryhmä Ta’urua sekä Outi Suomi ja Joonas Ahonen Rock’n’Roll Dance Club Comets ry:stä. Myös helsinkiläisseurat Capoeira Capital ry, Irish Dance Company Helsinki, Helsinki International Folk Dance Club ry esittivät omia erikoistaitojaan. Israelilaistanssien yhteisö on koonnut keskuudestaan eri paikkakunnilta muodostetun tanssiryhmän. Katso kuvia.

Tanssilajeina olivat ainakin capoeira, afrotanssi, bollywood, itämainen tanssi, polynesialaistanssi, irlantilainen tanssi, rock’n’roll, salsa, son, cha cha, reggaeton, rumba, mambo sekä kansantanssisikermät Suomesta, Israelista, Romaniasta ja Bulgariasta. Jokaiselle löytyi siis jotakin erityisen mieluista katsottavaa. Tapahtuma sai runsaasti kiitosta niin yleisöltä kuin itse esiintyjiltäkin.

Ohjelma
1. Salsa (Kuuba) o TANSSIASKEL – paso de baile RY, Hyvinkää; Tanssiryhmä Mirabellas
2. Itämainen tanssi (Egypti) o Lumoavan tanssin keskus, Helsinki; Amina (Leena Kallio)
3. Rock’n’roll (Keski-Eurooppa) o Rock’n’Roll Dance Club Comets ry; Outi Suomi ja Joonas Ahonen
4. Rumba (Kuuba) o Guillermo y Acokanché, Helsinki
5. Polynesialaistanssi (Tyynenmeren saaret) o Tanssiryhmä Ta’urua, Helsinki
6. Bollywood (Intia) o Tanssistudio Dance Art, Hyvinkää; Dance Art Show Group
7. Romanialaisia tansseja o Helsinki International Folk Dance Club ry; Tanssiryhmä Frunza, Helsinki
8. Salsaton (Kuuba) o TANSSIASKEL – paso de baile RY, Hyvinkää; Tanssiryhmä Mirabellas
9. Salsa/rueda de casino (Kuuba) o Guillermo y Acokanché, Helsinki
10. Rivitanssi (Yhdysvallat) o Hyvinkään Kansantanssijat ry, Hyvinkää; LineWeavers-rivitanssiryhmä
11. Irlantilainen tanssi (Irlanti) o Irish Dance Company Helsinki, Helsinki
12. Israelilainen tanssi o Tanssiryhmä eri puolilta Suomea
13. Suomen halki (Suomi) o Tanssistudio Dance Art, Hyvinkää; Dance Art Show Group
14. Reggaeton (Kuuba) o Guillermo y Acokanché, Helsinki
15. Tanssinopetustuokio o Guillermo Zayas
16. Itämainen tanssi (Egypti) o Lumoavan tanssin keskus, Helsinki; Amina (Leena Kallio)
17. Cha cha cha (Kuuba) o TANSSIASKEL – paso de baile RY, Hyvinkää; Tanssiryhmä Mirabellas
18. Afrotanssi Djansa (Länsi-Afrikka) o Hyvinkään tanssiopisto, Hyvinkää
19. Bulgarialaisia tansseja o Tanssiryhmä Frunza, Helsinki; Helsinki International Folk Dance Club ry
20. Irlantilainen tanssi (Irlanti) o Irish Dance Company Helsinki, Helsinki
21. Polynesialaistanssi (Tyynenmeren saaret) o Tanssiryhmä Ta’urua, Helsinki
22. Akrobatia-rock’n’roll (Itävalta) o Rock’n’Roll Dance Club Comets ry; Outi Suomi ja Joonas Ahonen
23. Capoeira (Brasilia) o Capoeira Capital ry, Helsinki
24. Son (Kuuba) o TANSSIASKEL – paso de baile RY, Hyvinkää; Tanssiryhmä Mirabellas
25. Afro/congo (Kuuba) o Guillermo y Acokanché, Helsinki


Latinalaistanssien kavalkadi Hyvinkääsalissa 26.4.2008

Tanssien kohti kesää 2008 -tapahtuman tanssimatka Karibialle vei yleisön aurinkoiseen kesään! Latinalaisrytmeihin erikoistuneessa iloisen värikkäässä tanssikavalkadissa Hyvinkääsalissa nähtiin useiden harrastajatanssiryhmien vauhdikkaita esityksiä ammattitanssijoiden sielukkain tanssein sokeroituna. Tanssiesityksinä salsa, mambo, cha cha, merengue, rumba, conga, reggaeton, samba, cumbia…

Yhdistyksen oman Mirabellas-ryhmän lisäksi esiintymässä olivat Guillermo & Acokanché Helsingistä, Sambakoulu Império do Papagaio Helsingistä, Tanssiurheiluseura Parketin Bailatino Kids –ryhmä ja kilpatanssiparit Hyvinkäältä, Ultimana ja Trio Have Fun Janakkalasta ja Salseras Mayores Helsingistä. Lisäksi kuultiin hyvinkääläisen afrorumpuryhmän musisointia.


Tanssien kohti kesää Hyvinkääsalissa 22.4.2006

Vuonna 2006 TANSSIASKEL – paso de baile RY:n päätapahtumaksi muodostui huikea tanssitapahtuma ”Tanssien kohti kesää” lauantaina 22.4. Hyvinkääsalissa. Tapahtuma sisälsi useita tanssiesityksiä, joiden päätähtinä olivat upea yhdistyksen puitteissa toimiva hyvinkääläinen harrastajatanssiryhmä Salsa Super Class ja maailman huippua oleva häikäisevä kuubalainen ammattitanssija Guillermo Zayas, jonka parina esiintyi ansiokkaasti myös taitava suomalainen ammattitanssija Sari Kärpänen. Tapahtuman juontajana toimi yhdistyksen perustajajäsen ja Salsa Super Classin ohjaaja ja koreografi Elena Palenius. Tapahtuman toinen puolisko muodostui musiikkitarjonnasta, johon saimme kuubalaissalsaa soittaneen 10-henkisen orkesterin Salsa Calienten. Tunnelmaltaan iloisesta salsatapahtumasta sai nauttia noin 300-henkinen yleisö, joka pääsi kokeilemaan myös merengue-liikkeitä yleisölle järjestetyssä opetustuokiossa.

Tanssien kohti kesää -viikonlopun oheistapahtumina järjestettiin kaksi tiiviskurssia: salsaa ja reggaetonia. Salsa-reggaeton -tiiviskurssi oli kohdistettu erityisesti nuorille. Parisalsan harrastajille tarjottiin jatkotason opetusta. Opettajiksi molemmille kursseille saapuivat taidokkaat kuubalaiset ammattilaiset Guillermo Zayas ja Aura Forsman.

Lisäksi järjestettiin illanvietto ravintola Level 5:ssä, jossa yhdistyksen vetämänä tanssittiin salsaa ja muita lattareita dj:n soittaessa aitoa kuubalaista musiikkia.

Tapahtuman järjestelyistä vastasivat TANSSIASKEL – paso de baile RY:n aktiivijäsenet vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman yhteistyökumppaneina olivat KoneCranes, levykauppa Eronen, OriFlame ja Night Club Level 5.

Tanssien kohti kesää 2006 -tapahtuma oli järjestyksessään toinen. Vuonna 2005 yhdistys järjesti tanssitapahtuman Hyvinkään järjestötalolla. Ohjelmassa oli tuolloin Salsa Super Classin ja lasten tanssiesityksiä, hius- ja muotinäytös sekä buffet. Tässäkin tapahtumassa oli mukana yli 250-henkinen yleisö.